×

HOW TO SHOP

1 Login or create new account.
2 Review your order.
3 Payment & FREE shipment

If you still have problems, please let us know, by sending an email to support@website.com . Thank you!

SHOWROOM HOURS

Mon-Fri 9:00AM - 6:00AM
Sat - 9:00AM-5:00PM
Sundays by appointment only!

FORGOT YOUR DETAILS?

CREATE ACCOUNT

Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ
Η εποχή των δεινοσαύρων

Μια έκθεση με εντυπωσιακά ομοιώματα Δεινοσαύρων που έζησαν στη γη πριν από δισεκατομμύρια χρόνια, φιλοξενείται στο Πολιτιστικό Πάρκο.
Η παρούσα έκθεση απευθύνεται σε μαθητές της προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Ένα περιβαλλοντικό πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί από εξειδικευμένο προσωπικό προκειμένου να γνωρίσει στους επισκέπτες όλων των ηλικιών, τη ζωή αυτών των μυθικών πλασμάτων, την εποχή που έζησαν και τις συνθήκες διαβίωσής τους ως τη στιγμή της εξαφάνισής τους.

Πλήθος ζώων κοσμούν την έκθεση, καλύπτοντας όλες τις σημαντικές στιγμές της εξέλιξης της Ζωής στον Πλανήτη μας ως τη σημερινή εποχή σε μια προσπάθεια αφύπνισης της οικολογικής συνείδησης όλων μας για την προστασία των ζώων που κινδυνεύουν σήμερα με εξαφάνιση.
Την έκθεση επισκέπτονται σχολεία όλων των βαθμίδων τις καθημερινές και μετά την ξενάγηση πραγματοποιείται εκπαιδευτική ανασκαφή.

ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΑΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ
Απόκριες σαν μια φορά

Στο Πρόγραμμα των Απόκρεων, τα παιδιά μαθαίνουν για τις Παραδοσιακές Απόκριες και για τον τρόπο που τις γιορτάζουν εδώ και αιώνες σε διάφορες περιοχές της ορεινής και νησιωτικής Ελλάδας.

Έπειτα, κι αφού η μουσική αρχίσει να παίζει, φοράμε στα παιδιά τις Αυθεντικές Παραδοσιακές Φορεσιές!!! και ξεκινάμε το ταξίδι μας…

Πρώτη στάση η Θήβα, όπου γίνεται η αναπαράσταση ενός «βλάχικου γάμου»! Επόμενη στάση η Σκύρος, που μέχρι και τις μέρες μας υπάρχει το έθιμο του «Γέρου και της Κορέλας». Από την Σκύρο φεύγουμε για τη Νάξο και από ‘κει ταξιδεύουμε για να φτάσουμε σε ένα άλλο μεγάλο νησί, τη Λέσβο, όπου θα αναβιώσουμε ακόμα ένα έθιμο! Τελευταίος σταθμός η ηρωική πόλη της Νάουσας ενώ φτάνοντας στην Αθήνα τα παιδιά φτιάχνουν το δικό τους πολύχρωμο Γαϊτανάκι και το πάρτι συνεχίζεται!

Η Δραστηριότητα αυτή έρχεται στο χώρο σας.

4 ΕΠΟΧΕΣ
4 Εποχές

Το πρόγραμμα 4 Εποχές πραγματοποιείται στο χώρο του Πάρκου αλλά ταξιδεύει και στα σχολεία, με τη βοήθεια των κατοίκων του χωριού, οι οποίοι μας μεταφέρουν μέσα από πολλές διασκεδαστικές δραστηριότητες στο κλίμα των αγροτικών εργασιών του χωριού και στις αλλαγές του καιρού με τη συμμετοχή όλων των αισθήσεων, αφού η κάθε εποχή έχει να δώσει τα δικά της αρώματα και χρώματα που εναλλάσονται σε ένα ασταμάτητο παιχνίδι μέσα στο χρόνο.

Εργαστήρια κατασκευής αρωμάτων, παραδοσιακών εδεσμάτων και καλοκαιρινά δροσιστικά παιχνίδια πλασιώνουν τα 4 προγράμματα που αντιστοιχούν σε κάθε εποχή.

Γιορτές, έθιμα και συνήθειες που συναντάμε βαθιά φυλαγμένες μέσα στο χρόνο και από διάφορες περιοχές της Ελλάδας εμπλουτίζουν τις δράσεις προσφέροντας γνώση με βιωματικό τρόπο, διασκέδαση και δημιουργία!

ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ
Απολαύστε ένα πικ- νικ κάτω από τα καταπράσινα δέντρα του Πάρκου και χαρείτε το φυσικό περιβάλλον!

Επίσκεψη στο χωριουδάκι του Πάρκου και γνωριμία με κάποια από τα παλιά παραδοσιακά επαγγέλματα. Περίπατος στους βιολογικούς αμπελώνες, τα παραδοσιακά πέτρινα πατητήρια, τις ξύλινες στροφιλιές, το κελάρι και τη μάκινα, το πολύτιμο εργαλείο του σταφιδοπαραγωγού.

Βόλτα στον ελαιώνα και τα τρία παραδοσιακά ελαιοτριβεία και περιήγηση στο σιτοβολώνα του Πάρκου, το πέτρινο αλώνι και τον επιβλητικό νερόμυλο του χωριού!

Οι εκπλήξεις δεν έχουν τέλος… Βόλτα στη γέφυρα της Λίμνης και τάισμα των ζώων στη μικρή μας φάρμα!

ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ
Βότανα και Μυρωδικά

Η Εκπαιδευτική Βιωματική Δραστηριότητα «Βότανα και Μυρωδικά» - “Βασιλικός κι αν Μαραθεί, τη μυρωδιά την έχει”, δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να μάθουν τα πάντα για τα βότανα και τα μυρωδικά.

Σπορά / Φύτευση στους Βοτανόκηπους του Πάρκου, Καλλιέργεια και… τα μικρά μυστικά της. Συγκομιδή με παραδοσιακές μεθόδους. Ξήρανση με φυσικούς τρόπους στο Ξηραντήριο του Πάρκου. Συντήρηση: Πόσοι τρόποι υπάρχουν αλήθεια;

Χρήση: Εύκολα και Γρήγορα στο Εργαστήρι του Πάρκου. Ωφελιμότητα: Αυτή η άγνωστη… Φύτευση σε γλαστράκι ενός Βοτάνου ή Μυρωδικού για το κάθε παιδί !!!

Ο στόχος του προγράμματος είναι να αφυπνίσει αισθητηριακά όλες τις ηλικιακές ομάδες και να τους δημιουργήσει αξέχαστα βιώματα μέσα από μια ατέλειωτη σειρά ερεθισμάτων.

Το Πρόγραμμα γίνεται στο Πολιτιστικό Πάρκο, μπορούμε όμως να έρθουμε κι εμείς στο σχολείο σας!

ΨΩΜΙ - Τότε που οι μύλοι …άλεθαν

Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα είναι ένα εντυπωσιακό βιωματικό οδοιπορικό σχετικό με το ψωμί και την διατροφική του αξία!

Επισκεπτόμαστε τον σιτοβολώνα του Πάρκου όπου μαθαίνουμε για την καλλιέργεια και τη συγκομιδή των σιτηρών και των δημητριακών και αφού θερίσουμε τα στάχυα τα μεταφέρουμε στο πέτρινο αλώνι.

Στη συνέχεια οδηγούμαστε στον εντυπωσιακό νερόμυλο και έπειτα χρησιμοποιούμε το χερόμυλο και αλέθουμε το σιτάρι! Στο τέλος ζυμώνουμε ψωμί για να το ψήσουμε στο μεγάλο θολωτό ξυλόφουρνο του Πάρκου!

ΠΑΛΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Παλιά Παιδικά Παιχνίδια

«Α μπε μπα μπλομ… και βγαίνω»

Ένα διασκεδαστικό βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα! Συλλέξαμε παραδοσιακά παιχνίδια και μέσα από το πρόγραμμα τα δείχνουμε στα παιδιά και παίζουμε μαζί τους!

Ας θυμηθούμε τα αρχαία και παραδοσιακά παιχνίδια και ας τα παίξουμε μαζί: Σβούρες, Αστραγάλους, Βόλους, Τηλέφωνο, Αλάτι ψιλό αλάτι χοντρό, Περπατώ εις το δάσος, Ο Παππάς, Κολοκυθιά, Κουτσό, Διελκυστίνδα, Τσουβαλοδρομίες κ.α.!

Το πρόγραμμα γίνεται στο χώρο σας καθώς και στο Πολιτιστικό Πάρκο Κερατέας!

ΠΑΛΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
Παλαιά Επαγγέλματα

Σας καλούμε στη Σβούρα, το κρυμμένο χωριό του Πολιτιστικού Πάρκου. Εδώ η ζωή κυλά, όπως στα χρόνια των παππούδων και των προ-παππούδων μας, με τις αγροτικές δουλειές και τη χειρωνακτική εργασία να έχουν τον πρώτο ρόλο!

Σήμερα στη Σβούρα γιορτάζουμε όλοι μαζί τον γάμο του Μιχαλάκη και της Φρόσως.

Με ξεναγό τον κυρ Μενέλαο τον Ταχυδρόμο και τον Αριστείδη τον Πρόεδρο, τα παιδιά κάνουν βουτιά στον χρόνο, δοκιμάζονται στα παλιά παραδοσιακά επαγγέλματα, γνωρίζοντας από κοντά τη θεία Μερόπη την Υφάντρα και τον Κωνσταντή τον Καφετζή στα αυθεντικά τους εργαστήρια ενώ ταυτόχρονα συμμετέχουν στις εργασίες τους!

Επισκέπτονται το ραφτάδικο του Ζαχαρία και το μπαρμπέρικο του Θύμιου, το εργαστήρι του μπάρμπα-Μελέτη του Μαραγκού…και βοηθούν τους πλανόδιους επαγγελματίες, όπως τον Καρβουνιάρη, το Νερουλά, το Λούστρο, τον Καστανά και τον Παγωτατζή,  να τελειώσουν τις ετοιμασίες, για να προλάβουν το μεγάλο γλέντι του γάμου. Σας περιμένουμε!

ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ
Το Κυνήγι του χαμένου θησαυρού..Χάσαμε το Μπούσουλα..

Σε αυτή τη δράση καλούμε όλα τα παιδιά ηλικίας 7 έως και 12 χρονών να συμμετέχουν σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις!!!

Τα παιδιά φτάνοντας στο χωριό τους την «Σβούρα» χωρίζονται σε 3 ομάδες 10-12 παιδιών. Έπειτα παρέα με τον Σοφό του χωριού ανακαλύπτουν τα μυστικά της Πυξίδας και καλούνται να αποκρυπτογραφήσουν τον μαγικό χάρτη, ώστε να μαζέψουν όλα τα στοιχεία που είναι κρυμμένα στο μυστηριώδες χωριό μας…

Το ταξίδι ξεκινά … και το μόνο που χρειάζεται είναι θάρρος, ομαδικό πνεύμα και δίψα για περιπέτεια!!! Και που ξέρετε μπορεί η δική σας ομάδα να βρει πρώτη τον μπούσουλα…

ΤΡΥΓΟΠΑΤΙ
ΤΡΥΓΟΠΑΤΙ

Σε αυτό το βιωματικό πρόγραμμα τα παιδιά βλέπουν τη διαδικασία οινοποίησης από τη συλλογή των σταφυλιών μέχρι την εμφιάλωση του κρασιού σε μπουκάλια!

Επισκεπτόμαστε τους αμπελώνες του Πάρκου για να μαζέψουμε τα σταφύλια και αφού τα μεταφέρουμε στα πέτρινα πατητήρια του Πάρκου ξεκινάμε το πάτημα των σταφυλιών μέχρι να βγει ο μούστος!

Στη ξύλινη Στροφιλιά θα βγάλουμε και τον τελευταίο χυμό από τα σταφύλια ενώ το βαρέλι μας είναι έτοιμο να δεχθεί το μούστο! Στο εμφιαλωτήριο θα σφραγίσουμε το μπουκάλι και στο τέλος θα φτιάξουμε σταφιδόψωμο και θα το ψήσουμε στον μεγάλο θολωτό ξυλόφουρνο του Πάρκου!

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

 

 

.

ΕΛΙΑ - '' Στου λιοτριβιού τις μυρωδιές ''

Στο Πρόγραμμα της Ελιάς, τα παιδιά έχουν τη μοναδική ευκαιρία να βιώσουν τον Παραδοσιακό τρόπο Εξαγωγής του Ελαιολάδου!

Αφού επισκεφτούν με Ελαιόπανα, με Ραβδιά και Χτένια τον Ελαιώνα του Πάρκου και μάθουν για την ωφελιμότητα, την καλλιέργεια και τη συγκομιδή του καρπού, παίρνουν τα γεμάτα με ελιές καλάθια και οδηγούνται σε ένα από τα 3 Παραδοσιακά Ελαιοτριβεία του Πάρκου.
Εκεί τα παιδιά ζωντανεύουν το λιοτρίβι, τον κόθρο, τα μουτάφια, τις σέσουλες τις σπάτουλες και το πιεστήριο και έτσι σαν μια καλοκουρδισμένη ορχήστρα συνεργάζονται για να βγάλουν το πολύτιμο ελαιόλαδο.

Μετά από όλα αυτά, επισκέπτονται το εργαστήρι Βρώσιμης Ελιάς, όπου δουλεύουν φτιάχνοντας ελιές τσακιστές, χαρακωτές ή θρούμπες και τέλος, μαθαίνουν για την παρασκευή του σαπουνιού από ελαιόλαδο. Στο εργαστήρι ψωμιού φτιάχνουν ελιόψωμα που τα ψήνουν στο παραδοσιακό ξυλόφουρνο του Πάρκου!!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΣΤΟΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΦΑΝΑΡΕΛΙΑ
Στολίζοντας τα φαναρέλια

Μια διασκεδαστική δια-δραστική θεατρική παράσταση, κατά την οποία τα παραδοσιακά έθιμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια των παιδιών που συμμετέχουν ενεργά στην παράσταση παρέα με την γιαγιά Βασιλική και τον Αρχικαλικάντζαρο που προσπαθεί συνεχώς να κάνει σκανδαλιές στο νοικοκυριό της.

Η παράσταση βασισμένη στο θεατρικό παιχνίδι στοχεύει να μεταφέρει στα παιδιά στοιχεία από την λαϊκή παράδοση της Ελλάδας και συνάμα να αναπτύξει την φαντασία τους και την δημιουργικότητά τους.

Η δραστηριότητα διαρκεί περίπου 1 ώρα και ένα τέταρτο και διεξάγεται και στο χώρο του σχολείου.

Δείτε περισσότερα
TOP
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ