×

HOW TO SHOP

1 Login or create new account.
2 Review your order.
3 Payment & FREE shipment

If you still have problems, please let us know, by sending an email to support@website.com . Thank you!

SHOWROOM HOURS

Mon-Fri 9:00AM - 6:00AM
Sat - 9:00AM-5:00PM
Sundays by appointment only!

FORGOT YOUR DETAILS?

Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ
Η εποχή των δεινοσαύρων

Μια έκθεση με εντυπωσιακά ομοιώματα Δεινοσαύρων που έζησαν στη γη πριν από δισεκατομμύρια χρόνια, φιλοξενείτε στο Πολιτιστικό Πάρκο.
Η παρούσα έκθεση απευθύνεται σε μαθητές της προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Ένα περιβαλλοντικό πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί από εξειδικευμένο προσωπικό προκειμένου να γνωρίσει στους επισκέπτες όλων των ηλικιών, τη ζωή αυτών των μυθικών πλασμάτων, την εποχή που έζησαν και τις συνθήκες διαβίωσής τους ως τη στιγμή της εξαφάνισής τους.

Πλήθος ζώων κοσμούν την έκθεση, καλύπτοντας όλες τις σημαντικές στιγμές της εξέλιξης της Ζωής στον Πλανήτη μας ως τη σημερινή εποχή σε μια προσπάθεια αφύπνισης της οικολογικής συνείδησης όλων μας για την προστασία των ζώων που κινδυνεύουν σήμερα με εξαφάνιση.
Την έκθεση επισκέπτονται σχολεία όλων των βαθμίδων τις καθημερινές και μετά την ξενάγηση πραγματοποιείτε εκπαιδευτική ανασκαφή

ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΑΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ
Απόκριες σαν μια φορά

Στο Πρόγραμμα των Απόκρεων, τα παιδιά μαθαίνουν για τις Παραδοσιακές Απόκριες και για τον τρόπο που τις γιορτάζουν εδώ και αιώνες σε διάφορες περιοχές της ορεινής και νησιωτικής Ελλάδας.

Έπειτα, κι αφού η μουσική αρχίσει να παίζει, φοράμε στα παιδιά τις Αυθεντικές Παραδοσιακές Φορεσιές!!! και ξεκινάμε το ταξίδι μας…

Πρώτη στάση η Θήβα, όπου γίνεται η αναπαράσταση ενός ``βλάχικου γάμου``! Επόμενη στάση η Σκύρος, που μέχρι και τις μέρες μας υπάρχει το έθιμο του ``Γέρου και της Κορέλας``. Και από την Σκύρο φύγαμε για τη Νάξο και από ‘κει με πλοίο θα ταξιδέψουμε για να φτάσουμε σε ένα άλλο μεγάλο νησί, τη Λέσβο, όπου θα αναβιώσουμε ακόμα ένα έθιμο!

Φτάνουμε στην Αθήνα … όπου φτιάχνουμε ένα Γαϊτανάκι για να χορέψουμε με τα παιδιά και θα το αφήσουμε δώρο στο σχολείο σας!

Η Δραστηριότητα αυτή έρχεται στο χώρο σας.

4 ΕΠΟΧΕΣ
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ
4 Εποχές

Το πρόγραμμα 4 Εποχές πραγματοποιείται στο χώρο του Πάρκου αλλά ταξιδεύει και στα σχολεία, με τη βοήθεια των κατοίκων του χωριού, οι οποίοι μας μεταφέρουν μέσα από πολλές διασκεδαστικές δραστηριότητες στο κλίμα των αγροτικών εργασιών του χωριού και στις αλλαγές του καιρού με τη συμμετοχή όλων των αισθήσεων, αφού η κάθε εποχή έχει να δώσει τα δικά της αρώματα και χρώματα που εναλλάσονται σε ένα ασταμάτητο παιχνίδι μέσα στο χρόνο.

Εργαστήρια κατασκευής αρωμάτων, παραδοσιακών εδεσμάτων και καλοκαιρινά δροσιστικά παιχνίδια πλασιώνουν τα 4 προγράμματα που αντιστοιχούν σε κάθε εποχή.

Γιορτές, έθιμα και συνήθειες που συναντάμε βαθιά φυλαγμένες μέσα στο χρόνο και από διάφορες περιοχές της Ελλάδας εμπλουτίζουν τις δράσεις προσφέροντας γνώση με βιωματικό τρόπο, διασκέδαση και δημιουργία!

ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ
Ολοήμερη εκδρομή στο πάρκο

Ταξίδι στον χρόνο… επίσκεψη στο παραδοσιακό Χωριουδάκι του Πάρκου με περιήγηση στα στενά του δρομάκια και γνωριμία με όλους τους Παλιούς Επαγγελματίες!
Περίπατος στους βιολογικούς Αμπελώνες του Πάρκου και πέρασμα από τα παραδοσιακά Πέτρινα Πατητήρια, τις Ξύλινες Στροφιλιές, τη Μηχανή Διαλογής Σταφίδας, το Κελάρι…
Τα τρία παραδοσιακά Ελαιοτριβεία φυσικά και το Μεσαιωνικό…περιμένουν το φθινόπωρο για την εξαγωγή του ελαιολάδου…
Ώρα για τα Σιτηρά και τα Δημητριακά! Η Μαγδάλω η υπομονετική Γαϊδουρίτσα, είναι έτοιμη να αλωνίσει το σιτάρι στο Πέτρινο Αλώνι και τέλος…στο Νερόμυλό του Χωριού για το αλεύρι!!!
Και οι εκπλήξεις δεν έχουν τέλος!!! Βόλτα στη Γέφυρα της Λίμνης, τάισμα και παιχνίδι με τις Πάπιες αλλά και με τη ναζιάρα κατσικούλα, τη Θάλεια !!!

Πικ- Νικ κάτω από τα Καταπράσινα Δέντρα του Πάρκου και απόλαυση του μοναδικού περιβάλλοντος!

ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ
Βότανα και Μυρωδικά

Η Εκπαιδευτική Βιωματική Δραστηριότητα «Βότανα και Μυρωδικά» - “Βασιλικός κι αν Μαραθεί, τη μυρωδιά την έχει”, δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να μάθουν τα πάντα για τα βότανα και τα μυρωδικά.

Σπορά / Φύτευση στους Βοτανόκηπους του Πάρκου, Καλλιέργεια και… τα μικρά μυστικά της. Συγκομιδή με παραδοσιακές μεθόδους. Ξήρανση με φυσικούς τρόπους στο Ξηραντήριο του Πάρκου. Συντήρηση: Πόσοι τρόποι υπάρχουν αλήθεια;

Χρήση: Εύκολα και Γρήγορα στο Εργαστήρι του Πάρκου. Ωφελιμότητα: Αυτή η άγνωστη… Φύτευση σε γλαστράκι ενός Βοτάνου ή Μυρωδικού για το κάθε παιδί !!!

Ο στόχος του προγράμματος είναι να αφυπνίσει αισθητηριακά όλες τις ηλικιακές ομάδες και να τους δημιουργήσει αξέχαστα βιώματα μέσα από μια ατέλειωτη σειρά ερεθισμάτων.

Το Πρόγραμμα γίνεται στο Πολιτιστικό Πάρκο, μπορούμε όμως να έρθουμε κι εμείς στο σχολείο σας!

ΨΩΜΙ - Τότε που οι μύλοι …άλεθαν

Η ωραιότατη αυτή Δραστηριότητα, είναι ένα εντυπωσιακό βιωματικό οδοιπορικό σχετικό με το Ψωμί και την διατροφική του αξία.
Επισκεπτόμαστε τον Σιτοβολώνα του Πάρκου όπου μαθαίνουμε για την καλλιέργεια και την συγκομιδή των Σιτηρών και των Δημητριακών, στη συνέχεια Αλωνίζουμε στα Αλώνια μαζί με τα παιδιά έχοντας βοηθό τη Γαϊδουρίτσα του Πάρκου τη ``Μαγδάλω``.

Με τη σοδειά μας οδηγούμαστε στον Εντυπωσιακό Νερόμυλο όπου φτιάχνουμε αλεύρι! Αλεύρι φτιάχνουμε και στους Παραδοσιακούς Χερόμυλους, ζυμώνουμε ψωμάκι όλοι μαζί στο Εργαστήρι Ψωμιού και το ψήνουμε στον Ξυλόφουρνο! Ένα Πρόγραμμα, Εκπαιδευτικό και Ψυχαγωγικό παράλληλα!

ΠΑΛΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ
Παλιά Παιδικά Παιχνίδια

``Αμπε – μπα – μπλομ – και βγαίνω``

Αυτή η Δραστηριότητα είναι πολύ διασκεδαστικη!! Μετά από έρευνα ετών, έχουμε επιλέξει Παραδοσιακά Παιχνίδια που ταιριάζουν σε όλες τις ηλικίες τα δείχνουμε στα παιδιά και τα βοηθάμε να παίξουν παιχνίδια που προέρχονται ακόμη και από την αρχαιότητα!

Ας ξαναθυμηθούμε τα Παλιά Παιχνίδια!!! και ας Παίξουμε μαζί: Τριοδίν, Στομάχιον, Σβούρες, Κότσια, Τηλέφωνο, Τυφλόμυγα, Αλάτι ψιλό, Πετάει-πετάει, Γκαζές, Περπατώ εις το δάσος, Ακινητο-αμίλητο, Σκλαβάκια, Ο Παππάς, Βεζίρης, Κολοκυθιά, Ήλινο Παπήλινο, Κουτσό και πολλά άλλα!

Το Πρόγραμμα γίνεται στο χώρο σας καθώς και στο Πολιτιστικό Πάρκο!

ΠΑΛΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ
Παλαιά Επαγγέλματα

Στο γραφικό μας χωριουδάκι, βρίσκονται οι παλιοί επαγγελματίες που με χαρά μας περιμένουν τα παιδιά να τα ξεναγήσουν στα Παραδοσιακά τους Εργαστήρια και να γνωρίσουν από κοντά τον μπάρμπα Μελέτη τον Μαραγκό, τον κυρ Ζαχαρία τον Ράφτη, τη θεια Μερόπη την Υφάντρα, τον κυρ Ανέστη τον Τσαγκάρη, τον κυρ Θύμιο τον Μπαρμπέρη, τον Χαρίλαο τον Καφετζή και τον Φαίδωνα τον Οργανοποιό! κι αφού δούνε τα εργαλεία τους και μάθουνε για τη δουλειά τους, τότε με τη βοήθειά τους θα τα χρησιμοποιήσουν!!

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και τους Υπαίθριους Επαγγελματίες του Χωριού: τον Λούστρο, τον Ταχυδρόμο, τον Νερουλά, τον Παγωτατζή, τον Καστανά, και τον Ακονιστή και να παίξουν μαζί τους…

ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ
Το Κυνήγι του χαμένου θησαυρού..Χάσαμε το Μπούσουλα..

Σε αυτή τη Βιωματική Δράση καλούμε όλα τα παιδιά ηλικίας από 6,5 ετών για να συμμετέχουν σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις!!!

Τα παιδιά φτάνοντας στο χωριό τους συνειδητοποιούν ότι κάποιος έκλεψε το ``μπούσουλα΄΄ έτσι αποφασίζουν να χωριστούν σε ομάδες για βρούν με τη βοήθεια του χάρτη τους όλα τα στοιχεία που άφησε πίσω του ο κλέφτης.

Το ταξίδι ξεκινά … και το μόνο που χρειάζεται είναι θάρρος, ομαδικό πνεύμα και δίψα για περιπέτεια !!! Και που ξέρετε μπορεί η δική σας ομάδα να βρεί πρώτη τον Μπούσουλα …

ΤΡΥΓΟΠΑΤΙ
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ
ΤΡΥΓΟΠΑΤΙ

Στο Τρυγοπάτι βλέπουμε την διαδικασία της Οινοποίησης από τη συλλογή των σταφυλιών μέχρι την εμφιάλωση του κρασιού σε μπουκάλια και όλα αυτά με έναν μοναδικό Βιωματικό τρόπο!

Επισκεπτόμαστε τους Αμπελώνες του Πάρκου μαζί με το γαϊδουράκι και τότε τραγουδώντας … στρωνόμαστε στη δουλειά! Πρώτα πρώτα, Τρυγάμε όλοι μαζί τα ώριμα σταφύλια. Μεταφέρουμε τα γεμάτα καλαθάκια μας στα Πέτρινα Πατητήρια του Πάρκου. Εκεί, ρίχνουμε τη σοδειά μας κι αφού βγάλουμε τα παπουτσάκια, όλοι μαζί ξεκινάμε το Πάτημα των σταφυλιών μέχρι να βγει ο Μούστος!!

Έπειτα περνάμε κι από την Στροφιλιά όπου βγάζουμε και τον τελευταίο χυμό από τα σταφύλια … Τα βαρέλια μας περιμένουν πως πώς να γεμίσουν με φρέσκο μούστο. Μαθαίνουμε για την εμφιάλωση με σύγχρονο και παραδοσιακό τρόπο, και φτιάχνουμε μουστοκούλουρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

 

 

.

ΕΛΙΑ - '' Στου λιοτριβιού τις μυρωδιές ''

Στο Πρόγραμμα της Ελιάς, τα παιδιά έχουν τη μοναδική ευκαιρία να βιώσουν τον Παραδοσιακό τρόπο Εξαγωγής του Ελαιολάδου!

Αφού επισκεφτούν με Ελαιόπανα, με Ραβδιά και Χτένια τον Ελαιώνα του Πάρκου και μάθουν για την ωφελιμότητα, την καλλιέργεια και τη συγκομιδή του καρπού, παίρνουν τα γεμάτα με ελιές καλάθια και οδηγούνται σε ένα από τα 3 Παραδοσιακά Ελαιοτριβεία του Πάρκου.
Εκεί τα παιδιά ζωντανεύουν το λιοτρίβι, τον κόθρο, τα μουτάφια, τις σέσουλες τις σπάτουλες και το πιεστήριο και έτσι σαν μια καλοκουρδισμένη ορχήστρα συνεργάζονται για να βγάλουν το πολύτιμο ελαιόλαδο.

Μετά από όλα αυτά, επισκέπτονται το εργαστήρι Βρώσιμης Ελιάς, όπου δουλεύουν φτιάχνοντας ελιές τσακιστές, χαρακωτές ή θρούμπες και τέλος, μαθαίνουν για την παρασκευή του σαπουνιού από ελαιόλαδο. Στο εργαστήρι ψωμιού φτιάχνουν ελιόψωμα που τα ψήνουν στο παραδοσιακό ξυλόφουρνο του Πάρκου!!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΣΤΟΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΦΑΝΑΡΕΛΙΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ
Στολίζοντας τα φαναρέλια

Μια διασκεδαστική δια - δραστική θεατρική παράσταση, κατά την οποία τα παραδοσιακά έθιμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια των παιδιών που συμμετέχουν ενεργά στην παράσταση παρέα με την γιαγιά Βασιλική και τον Αρχικαλικάντζαρο που προσπαθεί συνεχώς να κάνει σκανδαλιές στο νοικοκυριό της.

Η παράσταση βασισμένη στο θεατρικό παιχνίδι στοχεύει να μεταφέρει στα παιδιά στοιχεία από την λαϊκή παράδοση της Ελλάδας και συνάμα να αναπτύξει την φαντασία τους και την δημιουργικότητά τους.

Η δραστηριότητα διαρκεί περίπου 1 ώρα και ένα τέταρτο και διεξάγεται και στο χώρο του σχολείου.

TOP
Πολιτιστικό Πάρκο