Εκπαιδευτικό Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα
“Η Εποχή των Δεινοσαύρων”

Μια έκθεση με εντυπωσιακά ομοιώματα Δεινοσαύρων, που έζησαν στη Γη πριν από
εκατομμύρια χρόνια, φιλοξενείται στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ

  • Μοναδικά εκθέματα
  • Αφύπνιση οικολογικής συνείδησης
  • Επιστημονική επίβλεψη από το Α.Π.Θ.
  • Προτεινόμενη έκθεση από το Υπουργείο Παιδείας (www.e-yliko)

Συνεχίζεται για 5η χρονιά η επιτυχημένη έκθεση «Η Εποχή των Δεινοσαύρων» που διοργανώνει το Πολιτιστικό Πάρκο με το Πάρκο Δεινοσαύρων στην Κερατέα.

Η παρούσα έκθεση απευθύνεται σε μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και είναι εκπαιδευτικού, περιβαλλοντικού και ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος.

Όλα τα εκθέματα είναι πιστές αναπαραστάσεις σε φυσικό μέγεθος, υπό την επιστημονική επίβλεψη του Παλαιοντολόγου Γεωργίου Γεωργαλή, συνεργάτη του Α.Π.Θ. και άλλων Ευρωπαϊκών πανεπιστημίων.

Οι εντυπωσιακές αναπαραστάσεις ζώων που περιλαμβάνονται στην έκθεση, καλύπτουν σημαντικές στιγμές της εξέλιξης της ζωής στον πλανήτη μας.

Κύριος σκοπός είναι η ενημέρωση για την εξέλιξη του γεωλογικού και ζωικού πλούτου της Γης, αλλά και η αφύπνιση της οικολογικής συνείδησης.

Για το λόγο αυτό η έκθεση περιλαμβάνει και ζώα που ζουν σήμερα στη Γη αλλά κινδυνεύουν με εξαφάνιση.

Η γνώση της εξέλιξης της ζωής και της διαμόρφωσης της σύγχρονης βιοποικιλότητας είναι απαραίτητη για την βαθύτερη κατανόηση του παρελθόντος, μα και την ενίσχυση και διαφύλαξη της οικολογικής και περιβαλλοντικής συνείδησης.

Στο τέλος του προγράμματος μέσα από μία προσομοίωση ανασκαφής, οι μαθητές μπαίνουν στον ρόλο του παλαιοντολόγου ανακαλύπτοντας και στη συνέχεια μελετώντας απολιθώματα.

Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ανάλογα με τις ανάγκες κάθε ηλικιακής ομάδας.

Η ξενάγηση στην έκθεση γίνεται από εξειδικευμένο προσωπικό και η διάρκεια της είναι 50’.

Την έκθεση επισκέπτονται σχολεία όλων των βαθμίδων τις καθημερινές και μετά την ξενάγηση πραγματοποιείται εκπαιδευτική ανασκαφή.

Τα Σαββατοκύριακα μπορούν να την επισκέπτονται μεμονωμένα μικροί φίλοι των δεινοσαύρων με τις οικογένειες τους, για τις οποίες υπάρχει εκπτωτικό εισιτήριο.

  • Βότανα και Μυρωδικά

  • Παλιά Επαγγέλματα, Ελιά, Ψωμί, Τρύγος

  • Παλιά Παιδικά Παιχνίδια κ.α.

Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στους χώρους του Πάρκου, καθώς και στον χώρο όσων σχολείων δυσκολεύονται στη μετακίνηση.

“Φανταστικοί Δεινόσαυροι”

Βιωματικό Πρόγραμμα

Από πού άραγε ξέρουμε τόσα πολλά για τους δεινόσαυρους;

“Το Κυνήγι του χαμένου θησαυρού”

Βιωματικό Πρόγραμμα

Μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις!

Τα προγράμματα και οι δράσεις μας

Ταυτόχρονα, οι δράσεις του Πάρκου αγκαλιάζουν και ένα ευρύτερο κοινό που είναι ευπρόσδεκτο κάθε Σαββατοκύριακο να επισκεφθεί τον χώρο και να λάβει μέρος σε παράλληλες δραστηριότητες, εκτός των βασικών του προγραμμάτων.

Όλος ο κόσμος των δεινοσαύρων