Τα παιδιά μαθαίνουν τις 4 εποχές

Οι “4 Εποχές” ταξιδεύουν καθημερινά στα σχολεία!

Τα παιδιά διακρίνουν τις αλλαγές που φέρνει κάθε εποχή του χρόνου και κατανοούν πως αυτές καθορίζουν τη ζωή των ανθρώπων και τη φύση γύρω μας.

Περίοδοι προγράμματος:

  • Φθινόπωρο: 25/08 – 30/11
  • Χειμώνας: 1/12 – 15/03
  • Άνοιξη: 16/03 – 15/05
  • Καλοκαίρι: 16/05 – 30/07

Το πρόγραμμα 4 Εποχές πραγματοποιείται στο Πολυχώρο του Λυκαβηττού αλλά ταξιδεύει και στα σχολεία, με τη βοήθεια των κατοίκων του χωριού, οι οποίοι μας μεταφέρουν μέσα από πολλές διασκεδαστικές δραστηριότητες στο κλίμα των αγροτικών εργασιών του χωριού και στις αλλαγές του καιρού με τη συμμετοχή όλων των αισθήσεων, αφού η κάθε εποχή έχει να δώσει τα δικά της αρώματα και χρώματα που εναλλάσονται σε ένα ασταμάτητο παιχνίδι μέσα στο χρόνο.

 

Χειροτεχνίες, κατασκευές, εργαστήριο κατασκευής αρώματος και εργαστήριο τεχνικής ψηφιδωτού πλαισιώνουν τα 4 προγράμματα που αντιστοιχούν σε κάθε εποχή.

Γιορτές, έθιμα και συνήθειες που συναντάμε βαθιά φυλαγμένες μέσα στο χρόνο και από διάφορες περιοχές της Ελλάδας εμπλουτίζουν τις δράσεις προσφέροντας γνώση με βιωματικό τρόπο, διασκέδαση και δημιουργία!

Ειδικές τιμές για σχολεία!!!

Τα προγράμματα και οι δράσεις μας

Ταυτόχρονα, οι δράσεις του Πάρκου αγκαλιάζουν και ένα ευρύτερο κοινό που είναι ευπρόσδεκτο κάθε Σαββατοκύριακο να επισκεφθεί τον χώρο και να λάβει μέρος σε παράλληλες δραστηριότητες, εκτός των βασικών του προγραμμάτων.

Όλος ο κόσμος των δεινοσαύρων