Βλέπουμε τη διαδικασία της Οινοποίησης από τη συλλογή των σταφυλιών μέχρι την εμφιάλωση του κρασιού

Πρώτα πρώτα, τρυγάμε όλοι μαζί τα ώριμα σταφύλια

Στο Τρυγοπάτι βλέπουμε την διαδικασία της Οινοποίησης από τη συλλογή των σταφυλιών μέχρι την εμφιάλωση του κρασιού σε μπουκάλια και όλα αυτά με έναν μοναδικό βιωματικό τρόπο, παίζοντας το Παιχνίδι με τους Ποιητές και το Θεό Διόνυσο…

Επισκεπτόμαστε τους Αμπελώνες του Πάρκου  και  τραγουδώντας, στρωνόμαστε στη δουλειά! Πρώτα πρώτα, τρυγάμε όλοι μαζί τα ώριμα σταφύλια. Αφού τρυγήσουμε, μεταφέρουμε τα γεμάτα καλαθάκια μας στα πέτρινα Πατητήρια του Πάρκου. Εκεί, ρίχνουμε τη σοδειά μας κι αφού βγάλουμε τα παπουτσάκια, όλοι μαζί ξεκινάμε το πάτημα των σταφυλιών μέχρι να βγει ο μούστος! Έπειτα, περνάμε κι από την Στροφιλιά, όπου βγάζουμε και τον τελευταίο χυμό από τα σταφύλια. Φτάνουμε στο τελικό στάδιο της οινοποίησης, που είναι η τοποθέτηση του μούστου σε βαρέλια και έπειτα η εμφιάλωση.

Τα προγράμματα και οι δράσεις μας

Ταυτόχρονα, οι δράσεις του Πάρκου αγκαλιάζουν και ένα ευρύτερο κοινό που είναι ευπρόσδεκτο κάθε Σαββατοκύριακο να επισκεφθεί τον χώρο και να λάβει μέρος σε παράλληλες δραστηριότητες, εκτός των βασικών του προγραμμάτων.

Όλος ο κόσμος των δεινοσαύρων