×

HOW TO SHOP

1 Login or create new account.
2 Review your order.
3 Payment & FREE shipment

If you still have problems, please let us know, by sending an email to support@website.com . Thank you!

SHOWROOM HOURS

Mon-Fri 9:00AM - 6:00AM
Sat - 9:00AM-5:00PM
Sundays by appointment only!

FORGOT YOUR DETAILS?

CREATE ACCOUNT

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑ
Η Ιστορία ενός Πίνακα

Ένα ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για Προνήπια, Νήπια και μαθητές της Α’ Δημοτικού.

Ποιά είναι η κοπέλα στον πίνακα;
Τι είναι αυτό που φοράει;
Αυτό ποιο χρώμα είναι;
Πώς άπλωσε τα χρώματα ο ζωγράφος;

Μέσα από ένα πίνακα της Ιταλικής Αναγέννησης, τις αισθήσεις, την δραματοποίηση και τον πρακτικό πειραματισμό, το πρόγραμμα παροτρύνει τα παιδιά να ανακαλύψουν τρόπους προς την κατανόηση ενός έργου τέχνης. Τα εισάγει στα στοιχεία της τέχνης, όπως η φόρμα, η γραμμή, το χρώμα και τους δίνει την ευκαιρία να δημιουργήσουν, χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά.

Το πρόγραμμα:

•Καλλιεργεί την οπτική αντίληψη, την έκφραση, τις δεξιότητες και τη φαντασία

•Εισάγει τα παιδιά στην καλαισθησία και την αισθητική κρίση

•Φέρνει τα παιδιά σε επαφή με την τέχνη και την καλλιτεχνική δημιουργία

«Ένα ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για Προνήπια, Νήπια και μαθητές της Α’ Δημοτικού.»

«Το πρόγραμμα υλοποιείται και στην αγγλική γλώσσα.»

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ
Διαβάζοντας τα Έργα Τέχνης

Τι είναι γκαλερί; Αυτό είναι γλυπτό ή άγαλμα; Ποια η διαφορά μεταξύ ζωγραφικής και χαρακτικής;

Το πρόγραμμα παροτρύνει τα παιδιά να ανακαλύψουν τρόπους προς την κατανόηση ενός έργου τέχνης και τα εισάγει στα βασικά στοιχεία της τέχνης όπως η φόρμα, η γραμμή, το χρώμα, η υφή. Μέσα από τις αισθήσεις, τη δραματοποίηση και τον πρακτικό πειραματισμό τα παιδιά καλούνται να εξετάσουν τρία αντιπροσωπευτικά έργα τέχνης, να προσδιορίσουν τα στοιχεία τους και να αναλύσουν τον τρόπο που χρησιμοποιούνται από τους καλλιτέχνες.

Το πρόγραμμα:

•Καλλιεργεί την οπτική αντίληψη, τις δεξιότητες και τη φαντασία

•Εισάγει τα παιδιά στην ορολογία, τα σύμβολα, τα μορφικά στοιχεία και τις μορφές που χρησιμοποιούν οι εικαστικοί καλλιτέχνες

•Φέρνει τα παιδιά σε επαφή με καλλιτεχνικά είδη όπως η ζωγραφική, η χαρακτική και η γλυπτική, και τα μέσα με τα οποία δημιουργείται ένα έργο τέχνης

•Γνωρίζει στα παιδιά τρόπους, για να εκφράζονται με δημιουργικό τρόπο, να εκδηλώνουν απόψεις, συναισθήματα και βιώματα

 

Ένα ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά από Β’ έως Ε’ Δημοτικού.

Το πρόγραμμα υλοποιείται και στην αγγλική γλώσσα.

``ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΙ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΙ``
``ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΙ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΙ``

Οι έμπειροι εμψυχωτές του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ, επισκέπτονται τα σχολεία!

Πολλά χρόνια πριν απ’ τους ανθρώπους…
Από πού άραγε ξέρουμε τόσα πολλά για τους δεινόσαυρους αφού έζησαν πριν απ’ τους ανθρώπους; Ήταν αλήθεια τόσο τεράστιοι και δυνατοί;
Ξεκινώντας από ένα ίχνος δεινοσαύρου τα παιδιά μαθαίνουν για τα πιο αντιπροσωπευτικά προϊστορικά ζώα που έζησαν πριν πολλά χρόνια και γνωρίζουν πόσο ξεχωριστά και ιδιαίτερα ήταν. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την επιστήμη της παλαιοντολογίας και μέσα από την παρατήρηση και την κριτική σκέψη ανακαλύπτουν διάφορους τρόπους συλλογής στοιχείων ενώ χρησιμοποιώντας την φαντασία τους δημιουργούν το δικό τους «Πάρκο Δεινοσαύρων»!

ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΑΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ
Απόκριες σαν μια φορά

Στο Πρόγραμμα των Απόκρεων, τα παιδιά μαθαίνουν για τις Παραδοσιακές Απόκριες και για τον τρόπο που τις γιορτάζουν εδώ και αιώνες σε διάφορες περιοχές της ορεινής και νησιωτικής Ελλάδας.

Έπειτα, κι αφού η μουσική αρχίσει να παίζει, φοράμε στα παιδιά τις Αυθεντικές Παραδοσιακές Φορεσιές!!! και ξεκινάμε το ταξίδι μας…

Πρώτη στάση η Θήβα, όπου γίνεται η αναπαράσταση ενός ``βλάχικου γάμου``! Επόμενη στάση η Σκύρος, που μέχρι και τις μέρες μας υπάρχει το έθιμο του ``Γέρου και της Κορέλας``. Και από την Σκύρο φύγαμε για τη Νάξο και από ‘κει με πλοίο θα ταξιδέψουμε για να φτάσουμε σε ένα άλλο μεγάλο νησί, τη Λέσβο, όπου θα αναβιώσουμε ακόμα ένα έθιμο!
Φτάνουμε στην Αθήνα … όπου φτιάχνουμε ένα Γαϊτανάκι για να χορέψουμε με τα παιδιά και θα το αφήσουμε δώρο στο σχολείο σας!

Η Δραστηριότητα αυτή έρχεται και στο χώρο σας.

4 ΕΠΟΧΕΣ
4 Εποχές

Το πρόγραμμα 4 Εποχές πραγματοποιείται στο Πολυχώρο του Λυκαβηττού αλλά ταξιδεύει και στα σχολεία, με τη βοήθεια των κατοίκων του χωριού, οι οποίοι μας μεταφέρουν μέσα από πολλές διασκεδαστικές δραστηριότητες στο κλίμα των αγροτικών εργασιών του χωριού και στις αλλαγές του καιρού με τη συμμετοχή όλων των αισθήσεων, αφού η κάθε εποχή έχει να δώσει τα δικά της αρώματα και χρώματα που εναλλάσονται σε ένα ασταμάτητο παιχνίδι μέσα στο χρόνο.

Εργαστήρια κατασκευής αρωμάτων, παραδοσιακών εδεσμάτων και καλοκαιρινά δροσιστικά παιχνίδια πλασιώνουν τα 4 προγράμματα που αντιστοιχούν σε κάθε εποχή.
Γιορτές, έθιμα και συνήθειες που συναντάμε βαθιά φυλαγμένες μέσα στο χρόνο και από διάφορες περιοχές της Ελλάδας εμπλουτίζουν τις δράσεις προσφέροντας γνώση με βιωματικό τρόπο, διασκέδαση και δημιουργία!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ
Βότανα και Μυρωδικά

Η Εκπαιδευτική Βιωματική Δραστηριότητα «Βότανα και Μυρωδικά», δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να μάθουν τα πάντα για τα βότανα και τα μυρωδικά: Σπορά, Φύτευση, Καλλιέργεια και… τα μικρά μυστικά της.

  • Αναβίωση μύθων και θρύλων για τα βότανα
  • Γνωριμία με τα βότανα μέσω των αισθήσεων και με ομαδικά παιχνίδια
  • Συγκομιδή και Ξήρανση με παραδοσιακές - φυσικές μεθόδους
  • Διατήρηση: Πόσοι τρόποι υπάρχουν αλήθεια;
  • Χρήση: Παίζουμε μαθαίνοντας
  • Ωφελιμότητα: Αυτή η άγνωστη…
  • Φύτευση σε γλαστράκι ενός Βοτάνου ή Μυρωδικού για το κάθε παιδί!

Ο στόχος του προγράμματος είναι να αφυπνίσει αισθητηριακά όλες τις ηλικιακές ομάδες και να τους δημιουργήσει αξέχαστα βιώματα μέσα από μια ατέλειωτη σειρά ερεθισμάτων.

Το Πρόγραμμα γίνεται και στο Πολιτιστικό Πάρκο,
μπορούμε όμως να έρθουμε κι εμείς στο σχολείο σας!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΣΤΟΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΦΑΝΑΡΕΛΙΑ
Χριστουγεννιάτικο Πρόγραμμα - Στολίζοντας τα Φαναρέλια

Μια διασκεδαστική δια - δραστική θεατρική παράσταση, κατά την οποία τα παραδοσιακά έθιμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια των παιδιών που συμμετέχουν ενεργά στην παράσταση παρέα με την γιαγιά Βασιλική και τον Αρχικαλικάντζαρο που προσπαθεί συνεχώς να κάνει σκανδαλιές στο νοικοκυριό της.

Η παράσταση βασισμένη στο θεατρικό παιχνίδι στοχεύει να μεταφέρει στα παιδιά στοιχεία από την λαϊκή παράδοση της Ελλάδας και συνάμα να αναπτύξει την φαντασία τους και την δημιουργικότητά τους.

Η δραστηριότητα διαρκεί περίπου 1 ώρα και ένα τέταρτο και διεξάγεται και στο χώρο του σχολείου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

TOP
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ