×

HOW TO SHOP

1 Login or create new account.
2 Review your order.
3 Payment & FREE shipment

If you still have problems, please let us know, by sending an email to support@website.com . Thank you!

SHOWROOM HOURS

Mon-Fri 9:00AM - 6:00AM
Sat - 9:00AM-5:00PM
Sundays by appointment only!

FORGOT YOUR DETAILS?

CREATE ACCOUNT

ΠΑΛΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
Παλαιά Επαγγέλματα

Βόλτα στη γραφική πλατεία του Χωριού, επίσκεψη στα παραδοσιακά εργαστήρια των παλιών επαγγελματιών και γνωριμία με τον μπάρμπα Μελέτη τον Μαραγκό, τον κυρ Ζαχαρία τον Ράφτη, τη θεια Μερόπη την Υφάντρα, τον κυρ Ανέστη τον Τσαγκάρη, τον κυρ Θύμιο τον Μπαρμπέρη, τον Χαρίλαο τον Καφετζή και τον Φαίδωνα τον Οργανοποιό! Τα παιδιά, αφού δουν τα εργαλεία τους και μάθουν για τη δουλειά τους, τότε, με τη βοήθεια των επαγγελματιών, τα χρησιμοποιούν και συνομιλούν με τους υπαίθριους επαγγελματίες του Χωριού: τον Λούστρο, τον Ταχυδρόμο, τον Νερουλά, τον Φωτογράφο, τον Παγωτατζή, τον Καστανά, τον Αμαξά και τον Ακονιστή.

ΠΑΛΙΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Παλιά Παιδικά Παιχνίδια
Αυτή η Δραστηριότητα είναι πολύ διασκεδαστικη!! Μετά από έρευνα ετών, έχουμε επιλέξει Παραδοσιακά Παιχνίδια που ταιριάζουν σε όλες τις ηλικίες τα δείχνουμε στα παιδιά και τα βοηθάμε να παίξουν παιχνίδια που παίζονταν ακόμη και από την αρχαιότητα!
Ας ξαναθυμηθούμε τα Παλιά Παιχνίδια!!! και ας Παίξουμε μαζί: Τριοδίν, Στομάχιον, Σβούρες, Κότσια, Τηλέφωνο, Τυφλόμυγα, Αλάτι ψιλό, Πετάει-πετάει, Γκαζές, Περπατώ εις το δάσος, Ακινητο-αμίλητο, Σκλαβάκια, Ο Παππάς, Βεζίρης, Κολοκυθιά, Ήλινο Παπήλινο, Κουτσό…
Το Πρόγραμμα γίνεται στο χώρο σας καθώς και στο Πολιτιστικό Πάρκο!
ΒΟΤΑΝΟΚΗΠΟΣ
Βοτανόκηπος

Στο Πολιτιστικό Πάρκο, εδώ και χρόνια, καλλιεργούνται Βότανα και Μυρωδικά όλων των ειδών στους τέσσερις Βοτανόκηπούς του.

Σχολεία και επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στους Βοτανόκηπους και να συμμετάσχουν στο επιτυχημένο βιωματικό πρόγραμμα «Βότανα και Μυρωδικά».Χρησιμοποιώντας τα βότανα των Βοτανόκηπων και του Θερμοκηπίου του Πάρκου, μαθαίνουν για τη σπορά και τη φύτευση, τα μυστικά για τη σωστή καλλιέργεια και όλους τους παραδοσιακούς τρόπους ξήρανσης στο Ξηραντήριο του Πάρκου.

Την άνοιξη επίσης, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν βότανα από τον κήπο μας

ΤΡΥΓΟΠΑΤΙ
Τρυγοπάτι

Στο Τρυγοπάτι βλέπουμε την διαδικασία της Οινοποίησης από τη συλλογή των σταφυλιών μέχρι την εμφιάλωση του κρασιού σε μπουκάλια και όλα αυτά με έναν μοναδικό βιωματικό τρόπο, παίζοντας το Παιχνίδι με τους Ποιητές και το Θεό Διόνυσο...
Επισκεπτόμαστε τους Αμπελώνες του Πάρκου μαζί με το γαϊδουράκι και τότε, τραγουδώντας, στρωνόμαστε στη δουλειά! Πρώτα πρώτα, τρυγάμε όλοι μαζί τα ώριμα σταφύλια. Αφού τρυγήσουμε, μεταφέρουμε τα γεμάτα καλαθάκια μας στα πέτρινα Πατητήρια του Πάρκου. Εκεί, ρίχνουμε τη σοδειά μας κι αφού βγάλουμε τα παπουτσάκια, όλοι μαζί ξεκινάμε το πάτημα των σταφυλιών μέχρι να βγει ο μούστος! Έπειτα, περνάμε κι από την Στροφιλιά, όπου βγάζουμε και τον τελευταίο χυμό από τα σταφύλια. Φτάνουμε στο τελικό στάδιο της οινοποίησης, που είναι η τοποθέτηση του μούστου σε βαρέλια και έπειτα η εμφιάλωση.

ΕΛΙΑ - '' Στου λιοτριβιού τις μυρωδιές ''

Στο Πρόγραμμα της Ελιάς, τα παιδιά έχουν τη μοναδική ευκαιρία να βιώσουν τον παραδοσιακό τρόπο εξαγωγής του ελαιόλαδου! Αφού επισκεφτούν με ελαιόπανα, ραβδιά και χτένια τον Ελαιώνα του Πάρκου, και μάθουν για την ωφελιμότητα, την καλλιέργεια και τη συγκομιδή του καρπού, παίρνουν τα γεμάτα με ελιές σακιά και οδηγούνται σε ένα από τα 3 παραδοσιακά Ελαιοτριβεία του Πάρκου. Εκεί, αφού κατανοήσουν την λειτουργία του Λιοτριβιού, χωρίζονται σε ομάδες και ξεκινούν όλοι μαζί τις δουλειές ώσπου να τρέξει φρέσκο το λάδι! Κάποιοι θα ρίξουν τον καρπό στο Αλώνι, άλλοι θα γυρίσουν τις Μυλόπετρες ώστε να λιώσουν τις ελιές και να φτιάξουν πολτό, κάποιοι θα μεταφέρουν τον πολτό στα μουτάφια (=τρίχινα σακιά) και έπειτα, τα γεμάτα μουτάφια στο Πιεστήριο. Εκεί, μια ομάδα θα γυρίζει το μοχλό του Πιεστηρίου, ενώ μία άλλη θα ρίχνει ζεστό νερό ώστε να βοηθήσει το φρέσκο Λάδι να τρέξει. Μετά από όλα αυτά, επισκεπτόμαστε το Εργαστήρι Βρώσιμης Ελιάς, όπου δουλεύουμε φτιάχνοντας ελιές τσακιστές, χαρακωτές ή θρούμπες και τέλος, μαθαίνουμε και για την δημιουργία του σαπουνιού από ελαιόλαδο.

ΨΩΜΙ - Τότε που οι μύλοι …άλεθαν

Στο Τρυγοπάτι βλέπουμε την διαδικασία της Οινοποίησης από τη συλλογή των σταφυλιών μέχρι την εμφιάλωση του κρασιού σε μπουκάλια και όλα αυτά με έναν μοναδικό βιωματικό τρόπο, παίζοντας το Παιχνίδι με τους Ποιητές και το Θεό Διόνυσο...
Η ωραιότατη αυτή δραστηριότητα, είναι ένα εντυπωσιακό βιωματικό οδοιπορικό σχετικό με το Ψωμί και την διατροφική του αξία.
Επισκεπτόμαστε τον σιτοβολώνα του Πάρκου, όπου μαθαίνουμε για την καλλιέργεια και την συγκομιδή των Σιτηρών και των Δημητριακών. Στη συνέχεια, αλωνίζουμε στα αλώνια μαζί με τα παιδιά, έχοντας βοηθό τη γαϊδουρίτσα του Πάρκου, την Μαγδάλω. Οι εργασίες συνεχίζονται στον εντυπωσιακό νερόμυλο και στους παραδοσιακούς χερόμυλους, όπου φτιάχνουμε αλεύρι! Τέλος, ζυμώνουμε ψωμάκι όλοι μαζί στο Εργαστήρι Ψωμιού και το ψήνουμε στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο!

ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ
Το Κυνήγι του χαμένου θησαυρού..Χάσαμε το Μπούσουλα..

Σε αυτό το βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα καλούμε όλα τα παιδιά ηλικίας από 6,5 και άνω να συμμετέχουν σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις! Τα παιδιά φτάνοντας στο χωριό τους, την "Σβούρα", χωρίζονται σε 3 ομάδες 10-15 ατόμων. Έπειτα παρέα με τον Σοφό του χωριού ανακαλύπτουν τα μυστικά της Πυξίδας και καλούνται να αποκρυπτογραφήσουν τον μαγικό χάρτη, ώστε να μαζέψουν όλα τα στοιχεία που είναι κρυμμένα στο μυστηριώδες χωριό μας... Το ταξίδι ξεκινά και το μόνο που χρειάζεται είναι θάρρος, ομαδικό πνεύμα και δίψα για περιπέτεια! Και πού ξέρετε, μπορεί η δική σας ομάδα να βρεί πρώτη τον Μπούσουλα (Buscola= πυξίδα)...

ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΑΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ
Απόκριες σαν μια φορά

Στο πρόγραμμα των Απόκρεων τα παιδιά μαθαίνουν για τις Παραδοσιακές Απόκριες και για τον τρόπο που τις γιορτάζουν εδώ και αιώνες σε διάφορες περιοχές της ορεινής και νησιωτικής Ελλάδας. Αφού η μουσική αρχίσει να παίζει, φοράμε στα παιδιά τις αυθεντικές παραδοσιακές φορεσιές και ξεκινάμε το ταξίδι μας! Πρώτη στάση η Θήβα, όπου γίνεται η αναπαράσταση ενός "βλάχικου γάμου"! Επόμενη στάση η Σκύρος, που μέχρι και τις μέρες μας υπάρχει το έθιμο του "Γέρου και της Κορέλας". Και από την Σκύρο φύγαμε για τη Νάξο. Στο όμορφο νησί των Κυκλάδων λέγεται πως γεννήθηκε ο θεός Διόνυσος, ο θεός του κρασιού, της έκστασης και της μεταμφίεσης. Από τη Νάξο με πλοίο θα ταξιδέψουμε για να φτάσουμε σε ένα άλλο μεγάλο νησί τη Λέσβο και εκεί θα αναβιώσουμε ένα άλλο έθιμο. Φτάνουμε στην Αθήνα... όπου  φτιάχνουμε ένα Γαϊτανάκι για να χορέψουμε με τα παιδιά και ύστερα να το αφήσουμε δώρο στο σχολείο.
Η Δραστηριότητα αυτή έρχεται στο σχολείο σας!

4 ΕΠΟΧΕΣ
4 Εποχές

Στο πρόγραμμα "4 Εποχές" τα παιδιά διακρίνουν τις 4 Εποχές του χρόνου και μαθαίνουν τα πάντα για τη διαλογή των σπόρων, το σκάλισμα και τη σπορά, τη διατροφή και τις καθημερινές συνήθειες. Όλη η γνώση μεταφέρεται συμμετέχοντας σε Διαδραστικά Παιχνίδια και παίζοντας Παντομίμα! Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με διαφερετικά Εργαστήρια, αναλόγως την εποχή, όπως το εργαστήρι της παραδοσιακής χυλοπίτας και το εργαστήρι αρώματος!
Οι "4 Εποχές" ταξιδεύουν καθημερινά στα σχολεία!

Περίοδοι προγράμματος:  Άνοιξη: 15/03 - 15/05
                                        Καλοκαίρι: 16/05 - 30/07
                                        Φθινόπωρο: 25/08 - 30/10 
                                        Χειμώνας: 15/12 - 15/03

ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ
Κουκλοθέατρο ΑΡΓΩ - Το Μελωδένιο Χωριό
  • Συνδυασμός ηθοποιών με κούκλες Marotte
  • Καλλιέργεια της φαντασίας και της κρίσης των παιδιών
  • Προβολή της αξίας της δημιουργικότητας και της φιλίας
  • Απόκτηση περιβαλλοντικής συνείδησης
  • Τα παιδιά μαθαίνουν για την υγιεινή διατροφή, τη φροντίδα της φύσης, χορεύουν με την καθοδήγηση των ηθοποιών και έρχονται σε άμεση επαφή με τις κούκλες

Το πιο δημιουργικό κομμάτι του θεάτρου, το κουκλοθέατρο, επισκέπτεται το χώρο του σχολείου σας με ένα ταξίδι “στο Μελωδένιο Χωριό”. Η παράσταση εξιστορεί τις περιπέτειες δύο αηδονιών που ζουν σ ένα πανέμορφο δάσος.
Καθώς οι κάτοικοι του χωριού περιμένουν να παρακολουθήσουν τη γιορτή της μουσικής και να απολαύσουν τη βόλτα στη φύση, η νεράιδα των ονείρων με τη μαγική της σκόνη, τους κάνει να κοιμηθούν βαθιά και να ονειρευτούν! Τα παιδιά παρακολουθούν ζωντανά το όνειρο των δύο πουλιών που έχουν μεταμορφωθεί σε ανθρώπους με επιθυμίες και στόχους για το μέλλον τους. 

Συνολική διάρκεια παράστασης: 1 ώρα κι ένα τέταρτο.

Το ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ «ΑΡΓΩ» αποτελεί τμήμα του Πολιτιστικού Πάρκου.

οφό του χωριού ανακαλύπτουν τα μυστικά της Πυξίδας και καλούνται να αποκρυπτογραφήσουν τον μαγικό χάρτη, ώστε να μαζέψουν όλα τα στοιχεία που είναι κρυμμένα στο μυστηριώδες χωριό μας... Το ταξίδι ξεκινά και το μόνο που χρειάζεται είναι θάρρος, ομαδικό πνεύμα και δίψα για περιπέτεια! Και πού ξέρετε, μπορεί η δική σας ομάδα να βρεί πρώτη τον Μπούσουλα (Buscola= πυξίδα)...

Βιωματικά Εκπαιδευτικά Σεμινάρια

ΒΟΤΑΝΟΚΗΠΟΣ
ΤΡΥΓΟΠΑΤΙ
ΕΛΙΑ
ΨΩΜΙ
ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ
ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΑΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ
4 ΕΠΟΧΕΣ
ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ
ΠΑΛΑΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
ΠΑΛΙΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

TOP
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ